Hjemlighed – fordi vi ved det gør en forskel for anbragte børn og unge, at deres næstbedste hjem, føles som hjemme. Et sted hvor de unge kan være dem de er og at de kan mærke det er Deres hjem, med plads til Deres ting og tøj. Det giver tryghed og skaber tillid, så der bliver bedst mulig plads til udvikling. Det er også med til at skabe rammer for et fællesskab, som har det nære i centrum og viser det kærlige, omsorgsfulde miljø, vi gerne vil skabe. Et sted hvor nervesystemet kan falde til ro.
Nysgerrighed – fordi vi vil møde børn og unge åbent og have fokus på at lære dem at kende, samtidig med de lærer sig selv og os at kende. Vi har stor respekt for det børnene og de unge kommer fra, deres familie, søskende og historie, hvorfor vi i opbygningen af relationer, går ydmygt til værks. Vi kommer nok aldrig til at kende den fulde sandhed, men sammen, i ligeværdig asymmetri, kan vi skabe et rum, hvor vi tør gå på opdagelse i os selv, blive klogere og udvikle os til stærke selvstændige mennesker.
Tydelighed – fordi vi tror på, at tydelige forventninger giver øget mentalt overskud. Med tydelighed tænker vi også på ægthed, fra ægte voksne. Vi tror på at det skaber tryghed og forståelse og dermed også større mulighed for udvikling.
Det er vigtigt for os at behandle alle børn, unge, forældre og samarbejdspartnere ordentligt og det er vigtigt for os at de unge udvikler sig og danner sig – så de har lige muligheder med andre børn og unge.
Metoder
I Home arbejder vi miljøterapeutisk og udfra en neuroaffektiv tilgang.
Vi er fælles uddannet i neuroaffektiv miljøterapi ved psykolog Birthe Juul Christensen.
Jeg har i mine år på Home været omgivet af voksne der forstod, eller i det mindste prøvede at forstå. Ung